PAX garderob med skjutdörrar

IKEAs garderobsystem PAX finns i många svenska hem. Bakom framgången som storsäljare ligger alla de möjligheter till egen design som finns. Man kan själv välja storlek, färg och stil. En PAX-garderob kan ha vanliga gångjärnsdörrar eller skjutdörrar.

Sen tillkommer möjligheten att välja mellan olika garderobsinredning som lådor, galgar och vilken storts belysning som ska vara både i garderoben och utanpå. För en del människor kanske det låter fantastiskt roligt att få designa själv, för andra kanske jobbigt med så många val. IKEA har tagit fram ett särskilt planeringsverktyg för skräddarsydda PAX.

Planeringsverktyg för PAX garderob

Planeringsverktyget är ganska roligt att sitta med faktiskt. Man börjar med att välja en kombination att utgå från. Därefter kan man börja lägga till eller byta ut olika detaljer som färg och material på skjutdörrarna. Man kan bygga väldigt fritt och blanda några dörrar i ek och någon som spegeldörr.

Stommarna för skjutdörrar är antingen 236 cm eller 201 cm i höjd. En enhet i bredd kan väljas mellan 150 eller 200 cm. För inredningen finns det två olika djup, 58 eller 35 cm. Vill man göra riktigt breda garderober kan man såklart bygga till fler moduler i sidled.

När man bestämt sig för moduler och vilken typ av dörr man ska ha går man vidare och öppnar dörrarna. Där kan man sen modifiera garderobsinredningen. Man kan flytta runt saker som hängare och lådor av olika storlekar.

För att testa hur den PAX garderob med skjutdörrar man skapat skulle se ut mot färger på vägg och golv, kan man ändra det i inställning för Rumslayout.

När man är färdig med sin konstruktion kan man skriva ut den. Då får man också en inköpslista på vilka produkter man behöver och vilken lagerplats de finns att hämta på närmaste IKEA-varuhus. Vill man handla online kan man enkelt stoppa allt i varukorgen och gå vidare till kassan och köpa mot hemleverans.

Smidigt och roligt för en inredningsfantast som gillar ordning och reda!

Pax för PAX!

Du gillar kanske också...