Elfa förvaring med skjutdörrar

År 1948 startade Arne Lydmar ett företag i Stockholm som kom att heta Elfa. Ingenjören Arne hade en enkel vision om att skapa utrymme genom personliga och smarta förvaringslösningar. Idag är Elfa störst i Norden på funktionella och moderna lösningar till förvaring i både hem och på kontor.

Det har gått över 60 år sen förvaringsinnovatören och ingenjören Arne Lydmar startade Elfa. År 1950 började Elfa producera den berömda trådbacken som hållt ordning på så många saker i våra hem sen dess.

Under årens lopp har Elfa gått samman med eller köpt upp tillverkare av andra viktiga komponenter som gjort skjutdörrar till en framstående produkt. År 1983 gick man samman med skentillverkaren Sparring. År 1996 köpte Elfa upp Noga, en norsk konkurrent som var duktiga på just skjutdörrar. Från 2000 och fram till idag har man köpt upp ytterligare skjutdörrstillverkare både i Sverige och i Finland.

Elfa ett stort företag

Idag är Elfa en koncern där moderbolaget heter Elfa International AB. Företaget har fem tillverkningsenheter och hela nio bolag som sysslar med försäljning. Måttanpassad förvaring skriver Elfa själva att deras verksamhet handlar om.

I Elfa-koncernen arbetar över 600 medarbetare utspridda i de nordiska länderna men även i Frankrike, Tyskland och Polen. Koncernen har haft en stabil omsättning på över 900 MSEK de senaste tre åren. Försäljningen av Elfas produkter sker främst hos större butikskedjor inom detaljhandeln och på möble- och byggvaruhus.

Specialist på måttanpassade skjutdörrar

Om du behöver en specialanpassad lösning till din förvaring är det definitivt Elfa du ska vända dig till. De kan tillverka dörrar exakt utifrån dina önskemål och måttanpassat till ditt förvaringsutrymmes bredd och höjd. Skjutdörrarna kan beställas med många olika profiler och levereras med fyllningar som spegel, glas, faner eller folie.

Upp till 3 meter höga dörrar

Den maximala höjden du kan få skjutdörrar i från Elfa är 3000 mm, alltså 3 meter. På bredden kan man bygga väldigt brett genom att dela in dörren i flera olika fält. Det gör också att du kan välja att ha olika utseende på delar av skjutdörren. Kanske ett fält ska vara med spegel så du kan kolla hur du ser ut. De övriga fälten kanske du vill ha i oljad ek för att passa med övrig inredning i ditt rum.

Bra inspirationsbilder i ELFAs bildgalleri online

Innan man bestämmer sig för att köpa vill man ju gärna se hur det ser ut färdigmonterat. Elfa har byggt ett bildgalleri på sin hemsida där du i lugn och ro hemma framför datorn kan titta på olika skjutgarderober.
https://se.elfa.com/

Var kan man köpa Elfas skjutdörrar?

Är du nyfiken på att klämma och känna närmare på Elfas skjutdörrar ska du bege dig till någon av de butiker som finns på kartan här:
https://elfa.com/sv-se/butiker

Har du redan bestämt dig och vill köpa på nätet finns Elfas produkter att köpa på nätet ->> Klicka här