Skjutdörrar i glas både inomhus och utomhus

En skjutdörr i glas kan bidra både med funktion och form i ett hem. En vanlig placering är till uterummet, men det är också vanligt att ha skjutdörrar i badrum i klart eller frostat glas.

Uterummet är nog det mest klassiska stället där du hittar en skjutdörr i glas. Skjutfunktionen gör det enkelt att kunna öppna upp när det är varmt, utan att behöva ha en dörr som står och slår eller är i vägen.

När det blir kyligare kan man dra igen, men glasdörren gör att vi ändå behåller känslan av att sitta utomhus med ett stort ljusinsläpp.

Dörrar i härdat eller laminerat säkerhetsglas

Vanligen är glasdörrar tillverkade i härdat säkerhetsglas, som är fem gånger starkare än vanligt glas. När ett härdat glas väl går sönder faller det inte sönder i stora stycken utan i tusentals småbitar, vilket är en viktig faktor just när man placerar glas där det finns stor risk för personskador. Vill du lära dig mer om olika typer av glas, ta en titt på Glasbranschens hemsida.

Vinterisolerade skjutdörrar i glas

Om skjutdörren är i direkt kontakt med kall vinterluft, som vid en altan, är det viktigt att dörren har en bra isolering. Kronfönster säljer en skjutdörr i pvc med bra isolering och till ett lågt pris, enligt deras egen reklamfilm som du kan se på Youtube.

Glas är ett ganska tungt material så tänk på att du har beslag till skjutdörrar som är gjorda för den vikt som dörrarna har.

Du gillar kanske också...