Bygga egen garderob med skjutdörrar

Är du händig och vill bygga din egen garderob med skjutdörr finns det tips och guider på nätet att ta del av. Du kanske redan har en garderob men vill byta ut utåtgående dörrar mot skjutdörrar.

Oavsett om du vill bygga en garderob från grunden eller modifiera en befintlig, gammal garderob är det bra att läsa på om vad som funkar eller inte. För att underlätta har vi letat fram ett par bra källor till nyttig information.

skjutdörrar på skena i golvet
Skånska Byggvaror har en bra montageskola för när man bygger uterum. Den avslutas med ett avsnitt om montering av skjutdörrar.

En återförsäljare till ELFA skjutdörrar är Beijer Bygg. De har ett stort utbud av skjutdörrar som är ganska enkla att montera på egen hand.

Vi i villa har gjort en enkel guide till hur du bygger och monterar ett förvaringssystem.

Sätta skjutdörrar på gammal garderob

Om du är nöjd med stommen och inredningen i din befintliga garderob kan du byta ut dina dörrar till skjutbara dörrar. Ett bra tips är då att kika på Elfas garderobsdörrar med styrskenor som monteras i golv och tak. Du kan måttbeställa dörrarna så de passar perfekt i höjd till din garderob eller varför inte hela vägen upp till taket. Då kan du förvara saker ovanpå garderoben om det finns utrymme där utan att det syns.