Billigt & enkelt med skjutdörrar från Skånska Byggvaror

Att beställa och montera skjutdörrar på egen hand kan vara en djungel och utmaning som ställer både tålamod och färdigheter på prov. Det är då man blir så glad när man hittar saker som förenklar tillvaron. Skånska Byggvaror har byggt en enkel guide för oss som vill bygga vår egen drömförvaring med billiga och praktiska skjutdörrar.

Skjutdörrsguiden på Skånska Byggvaror är en interaktiv guide där du gör dina inställningar och får ett färdigt förslag på lämpliga skjutdörrar och pris. Det första steget i processen är att ställa in vilken total bredd din garderob har. Det finns 21 olika bredder att välja på. Beroende på din inställda bredd kombineras tre olika bredder på skjutdörrar ihop för att passa in. Skjutdörrar finns i bredderna 720, 870 och 1020 millimeter.

Bredden på rälsen och antalet spår justeras automatiskt beroende på din totala bredd och antalet skjutdörrar som behövs. Ytterligare val du kan göra är att komplettera med lösa gavelsidor, vilket används om man inte vill utnyttja befintliga väggar i rummet. Gavelsidorna från Skånska Byggvaror är 16 mm vitmålade spånskivor som har aluminiumförstärkta fram- och bakstycken.

Tillbehör till skjutdörrarna

Du kan förgylla din skjutdörrsgarderob genom att välja till en snygg LED-belysning. Lamporna monteras i takprofilen och ger ett bra ljus in i en öppen garderob. Har man spegeldörrar ger de tända lamporna en läcker effekt till hela rummet. LED-belysning kostar från ca 400 kr.

Mjukstängare är också ett extra tillbehör du kan köpa till dina garderobsdörrar. Du slipper då vara rädd för skador på sidorna och minskar risken för klämning. Mjukstängarna kostar från ca 800 kr och uppåt.

Flera olika dörrar att välja mellan

När man ställt in den totala bredden, anget antal gavelsidor och gjort sina val av tillbehör är det dags att välja vilken typ av skjutdörr man vill ha.

skjutdorrsguide-skanska-byggvaror

val-skjutdorrar

 

Hos Skånska Byggvaror finns ett begränsat antal skjutdörrar att välja mellan. Den som vill ha klassisk träpanel kan välja mellan ett par olika utformningar. Spegeldörrar finns i två utföranden med riktig spegling. Även de som kallas för Pure har en viss spegling i sig, men kan inte användas som en spegel ifall det är din tanke.

När man valt dörrmodellerna har man gjort allt man behöver för att kunna lägga en beställning. Du får då ett totalpris på monteringssatser, räls, dörrar och de tillbehör du valt. Sen är det bara att klicka på KÖP-knappen och vänta på att paketet kommer hem. Återstår bara att montera!

Här kan du ladda ner monteringsanvisningar till skjutdörrarna från Skånska Byggvaror.
http://www.skanskabyggvaror.se/monteringsanvisning/skjutdorrar_och_inredning

Du gillar kanske också...